Wat is relining?

Wat is relining?

Relining of relinen is een ideale rioolrenovatietechniek. Dankzij deze methode kunnen riolen worden gerenoveerd zonder ze open te breken. Het riool krijgt een nieuwe binnenkant en kan er weer tientallen jaren tegenaan. Het spreekt voor zich dat rioolrenovatie veel voordeliger is dan rioolvervanging. Bent u geïnteresseerd in de reliningmethode? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze experts.

Relinen met de kousmethode

Het relinen van rioleringen wordt voornamelijk gedaan met behulp van de kousmethode. Deze techniek heeft zich de afgelopen dertig jaar ontwikkeld tot een zeer snelle en flexibele renovatietoepassing. Ook voor omwonenden is dit een prettige methode, omdat er nagenoeg geen overlast optreedt.

About Image
About Image
About Image

Hoe werkt het

De gekozen kous (polyester naaldvilt of glasvezel) wordt geïmpregneerd met een kunsthars. Het te relinen riooldeel wordt afgesloten van het rioolsysteem. Vervolgens wordt het schoongemaakt, obstakelvrij gemaakt en geïnspecteerd. De kous wordt ingebracht via een put. Waterdruk of luchtdruk zorgen ervoor dat de kous zich tegen de wand nestelt. De hars hardt uit door behandeling met UV-licht of door verwarming met water of stoom. Meer weten? Lees onze informatiesheet.

Welke kousmethode is geschikt voor uw riool?

Voordat de kousmethode kan worden toegepast, moet u een drager (de kous), het type kunsthars, de inbrengmethode en de manier waarop de hars wordt uitgehard kiezen. Elke keuze hangt af van de omstandigheden ter plaatse.

De cijfers spreken voor zich

tevreden klanten
0 +
jaren ervaring
0 +

Drager

Is het riool gebaat bij een polyester-naaldviltkous, een glasvezelkous of is er een combinatie van beiden nodig?.

Hars

Moet de gekozen kous worden geïmpregneerd met polyesterhars, epoxyhars of met vinylesterhars? Temperatuur, resistentie en omgeving spelen hierbij een belangrijke rol.

Uitharding

Is gekozen voor een glasvezelkous, dan kan er worden gekozen voor uitharding met behulp van stoom of uitharding met behulp van Uv-licht. Bij een polyester-naaldviltkous komt de uitharding tot stand door verwarming met stoom of water.

Relining Advies | Uw Relining Expert

Bij het maken van de juiste keuze komt dus heel wat kijken. Wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt? Wilt u er zeker van zijn dat ook uw rioolstelsel na het relinen weer tientallen jaren mee kan? Schakel dan de experts in van Relining Advies. Wij weten waar u het over heeft en staan klaar met eerlijk advies.

Scroll to Top